De Peoples Bank of China (PBoC) heeft opnieuw maatregelen aangekondigd die de cryptoindustrie treffen. Zo zal de Chinese centrale bank handel in digitale munten nog nauwkeuriger controleren, met de nadruk op de regio in Shanghai.

De laatste keer dat de PBoC aankondigde harder op te treden tegen de cryptomarkt was eind 2017. Net als toen komt de nadruk nu te liggen op producten als ICO’s en vergelijkbare uitgaven van digitale activa. De PBoC zei in de aankondiging van de nieuwe maatregelen:

Als beleggers enige activiteit zien gerelateerd aan digitale munten, in welke vorm dan ook, dan kunnen ze dat melden aan de autoriteiten.

De strenge blik van de centrale bank komt een week nadat de Chinese president Xi Jingping aankondigde open te staan voor de blockchaintechnologie. De blockchain is de onderliggende technologie de meeste digitale munten, maar kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

Samenwerking met andere instanties

Na de aankondiging van president Xi zou de cryptoindustrie weer langzaam opkrabbelen, volgens de PBoC. Daarom wordt er nu besloten om weer hard op te treden en zo alle cryptoactiviteit de kiem te smoren.

De PBoC gaat dit niet alleen doen. Zo zal het samenwerken met de Shanghai Internet Finance Rectification Agency. Gezamenlijk zullen de instanties iedere cryptoactiviteit trachten te monitoren om beleggers te beschermen. De centrale bank zei:

De vroege fase waarin de industrie zich nu bevindt zullen we afsnijden.

Ook bedrijven buiten China

Naast de activiteiten in China zal er ook worden opgetreden tegen activiteiten buiten het land en zich richten op het Chinese binnenland. Zo voegde de PBoC toe:

Promoties en brokers die zich in China op ICO’s richten en buiten China geregistreerd zijn vallen ook onder de inspectie van de lokale financiële toezichthouders.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties