Durfkapitalist Tim Draper heeft weer eens zijn optimistische houding over de Bitcoin benadrukt. Draper voorspelt in een interview met FOX dat de Bitcoin in 2023 een wereldwijd marktaandeel van 5 procent zal hebben.

Het is niet de eerste keer dat Draper zo’n optimistische uitspraak doet. Zo zei hij vorig jaar november dat een bitcoin 250.000 dollar zal bedragen in 2022. Volgens Draper is een wereldwijd marktaandeel van 5 procent dus geen onwaarschijnlijk target:

Het gaat omhoog omdat, ik geloof dat in vier jaar, zoiets, de bitcoin een marktaandeel van 5 procent van de aarde zal hebben.

Daaraan voegde de bitcoinbull toe:

Het is een betere munt, het is gedecentraliseerd, open… het is transparent; iedereen weet wat er op de blockchain gebeurt.

In 2014 won de durfkapitalist een veiling waar hij bijna 30.000 bitcoins kocht voor 632 dollar per munt. Volgens hem is die investering nu bijna tien keer zo veel waard.

Fiatgeld vervangen door bitcoins

Draper zet dan ook vol in op de Bitcoin. Hij wil een fonds opzetten die fiatgeld vervangt door bitcoins. In zijn fonds zal de blockchaintechnologie worden gebruikt, waardoor hij boekhoudkosten kan vermeiden. Draper zei:

Uiteindelijk wil ik een fonds creëren waar ik bitcoins aanneem en ik iedereen betaal met bitcoins. Ik betaal dan de werknemers, leveranciers en mijn investeerders in bitcoin.

Volgens Draper zal dat de nodige kosten besparen. Hij voegde toe:

Omdat ik dan geen boekhouding, geen jurist en geen bewaring nodig zou hebben… het zou allemaal niet nodig zijn.

Bitcoin 7.500 dollar

De Bitcoin tikte zondag 7.500 dollar aan op verschillende handelsplatformen. De hoogste stand sinds tijden. Galaxy Digital CEO Michael Novogratz maakte van het positieve sentiment in de cryptomarkt gebruik. Volgens de CEO zal de Bitcoin binnen 18 maanden een nieuwe all-time-high neerzetten.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties