2020 kan wel eens een belangrijk jaar worden voor Ethereum, aangezien Fidelity Digital Assets overweegt om de tweede grootste cryptomunt aan te bieden aan zijn klanten. Dat zei Tom Jessop, directeur bij de digitale tak van de vermogensbeheerder Fidelity.

Dit jaar voegde Fidelity Digital Assets de Bitcoin al toe aan zijn arsenaal. Dat doet Fidelity overigens alleen voor de grote klanten, zoals hedgefondsen en andere professionele beleggers. Ook Ethereum zal, als het wordt aangeboden, alleen aan professionele klanten worden aangeboden.

Volgens Jessop is er in ieder geval genoeg vraag naar Ethereum. Dat is dan ook de voornaamste reden om de cryptomunt aan te bieden. Jessop zei:

We hebben Ethereum grondig bestudeerd. We hopen het in het nieuwe jaar toe te voegen en worden hierin door onze klanten geleid.

Obstakels voor professionele acceptatie

Wel erkent Jessop dat er nog obstakels zijn voor Ethereum. Dat zijn overigens zelfde obstakels die de Bitcoin ook kende toen Fidelity de cryptomunt wilde toevoegen. Zo stelt Jessop dat de grootste obstakels bewegelijkheid van de prijs, geen heldere regelgeving en de absentie van een trackrecord zijn.

Het gebrek aan een trackrecord is het grootste obstakels voor professionele beleggers om een cryptomunt, zoals Ethereum, te omarmen. Maar Jessop is ook van mening dat tijd dergelijke problemen zal oplossen. Daarmee is het dus een kwestie van tijd voordat professionele beleggers cryptomunten zullen omarmen. Jessop zei het als volgt:

Ik bedoel, ‘Hoe weet ik als ik iets vandaag koop, het morgen ook zal bestaan? Welke indicatie van bestaansrecht of duurzaamheid heb ik gebaseerd op het feit van de historie van een activa van slechts 10 jaar oud?’ Ik geloof dat veel van deze problemen zich met de tijd oplossen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS