BlackRock CEO Larry Fink denk dat er in de huidige omstandigheden geen Bitcoin-ETF zal komen.Volgens Fink is nog niet duidelijk in de wet gedefinieerd wat de Bitcoin is, waardoor het heel lastig wordt om een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen.

Dit stelde hij op de New York Times Dealbook Conferentie in Manhattan op 1 november.

Een Bitcoin-ETF is een populair onderwerp in de cryptomarkt. Veel cryptobeleggers geloven dat een ETF een stap vooruit is voor de Bitcoin. Met een ETF wordt het voor particuliere beleggers makkelijker om te investeren in de digitale munt, wat zal leiden tot meer interesse in de cryptovaluta.

Alleen is er op de dag van vandaag nog geen ETF beschikbaar die de Bitcoins trackt. Zo wees de Amerikaanse beurswaakhond onlangs negen ETF-aanvragen af.

Obstakels voor de Bitcoin

Fink gelooft wel dat er ooit een ETF zal komen. De komst van een ETF zal echter wel gepaard moeten gaan met een duidelijk wettelijk kader voor de digitale munt. Op dit moment is het voor overheden namelijk niet duidelijk, wat een Bitcoin precies is en hoe ze daar mee om moeten gaan.

“Ik zou niet nooit zeggen, maar wanneer het duidelijk in de wet is gedefinieerd, dan komt er een ETF.”
– Larry Fink

De CEO stelt namelijk dat overheden momenteel nog geen Bitcoins erkennen als betaalmiddel. Dit is inherent verbonden aan de grote mate van  onafhankelijkheid van de Bitcoin.

Overheid moet Bitcoin garanderen

“Uiteindelijk zal een overheid de Bitcoin moeten garanderen. Alleen zie ik op het moment niet in waarom een overheid achter de Bitcoin zou staan. Tenzij ze een idee hebben waarvoor de Bitcoin wordt gebruikt met betrekking tot belastingontduiking en andere gerelateerde zaken”, zei Fink.

Daarnaast is volgens Fink de anonimiteit van de Bitcoin een risicofactor voor de cryptomunt. Zo stelde hij over de anonimiteit: “Op het moment heeft de wereld geen digitale anonieme plek nodig om waarde op te slaan. Tenzij je deze waardeopslag gebruikt voor dingen die je niet hoort te doen.”

Bron: CNBC

Foto: iStock