Uit een recent rapport van Morgan Stanley blijkt dat steeds meer institutionele beleggers betrokken raken bij cryptovaluta’s. Dat is te danken aan verschillende trends die gaande zijn in de cryptowereld. Het rapport stelt zelfs dat crypto een nieuw activaklasse is voor institutionele beleggers.

Het toetreden van institutionele beleggers in de cryptomarkt is een belangrijke volgende stap voor de cryptomarkt. Zo verwacht men bijvoorbeeld dat de koersen flink zullen stijgen. Onlangs trad financiële reus Fidelity toe tot de cryptowereld.

Het rapport is op 31 oktober gepubliceerd en beschouwt de ontwikkelingen van de afgelopen zes maanden.

Bevindingen van het rapport

Een belangrijke trend – de ‘rapidly morphing thesis’ – werd in het rapport benadrukt. Deze trend stelt dat de Bitcoin zich ontwikkelt van digitaalgeld naar een oplossing voor verschillende problemen in het huidige financiële systeem.

De Bitcoin zal namelijk fungeren als een nieuw betalingssysteem en creëert een nieuwe activaklasse voor institutionele beleggers, aldus het rapport.

Verschillende factoren dragen bij aan deze ontwikkeling. Allereerst is de blockchaintechnologie een belangrijke factor, omdat deze transacties permanent opslaat. Daarnaast zijn plaatsgevonden hacks en hardforks belangrijk voor de ontwikkeling van de cryptomarkt. Ook zijn er nu goedkopere versies van de Bitcoin. En de volatiliteit in de markt is afgenomen.

Al deze factoren dragen bij aan de toegenomen interesse van institutionele beleggers. Het rapport stelt dat de cryptomarkt op het moment een ‘nieuwe institutionele activaklasse’ is, wat het bovendien al bijna een jaar is.

Problemen voor de cryptomarkt

Ondanks de positieve ontwikkeling kijkt het rapport ook naar problemen. Zo worden er drie genoemd:

De wetgeving rond crypto’s is nog niet duidelijk, er is een gebrek aan gereguleerde oplossingen voor het opslaan van cryptovaluta’s en er zijn op het moment te weinig financiële instituties in de cryptomarkt.

Het rapport zegt dat het aantal cryptoactiva’s onder beheer van institutionele beleggers toeneemt sinds januari 2016. Op het moment wordt er 7,11 miljard dollar beheert door verschillende hedge funds, durfkapitalisten en private equity firma’s.

Bron: Coindesk

Foto: iStock