De software van de cryptomunt EOS heeft een belangrijke upgrade ondergaan. EOS.io 2.0 is namelijk gelanceerd en dat moet de cryptomunt “sneller, eenvoudiger en veiliger” maken. Althans dat zegt Block.One, het bedrijf die de EOS-software ontwikkelt.

Block.One maakte de nieuwe softwareversie bekend via twitter op 10 januari. In een blogpost over de software legt het bedrijf uit dat er enkele belangrijke updates zijn en verbeteringen op de al bestaande software zijn gemaakt.

Belangrijke upgrades

Een van die belangrijke upgrades is hoe smartcontracten tot stand komen. Dat gebeurt met een vernieuwde WebAssembly (WASM) machine. Deze WASM maakt het mogelijk dat smartcontracten zichzelf kunnen uitvoeren en daarmee verschillende digitale processen automatisch kunnen verlopen.

Volgens Block.One moet de nieuwe WASM er voor zorgen dat smartcontracten veel efficiënter werken. Tot wel 16 keer sneller dan de vorige WASM-versies. Dat zou een opsteker zijn voor ontwikkelaars die gebruik maken van het netwerk, aangezien zo’n beetje alle processen hierdoor sneller zullen verlopen.

Naast de nieuwe WASM heeft Block.One ook multithreading toegevoegd. Deze functie zorgt er voor dat verschillende processen met betrekking tot transacties nu geïsoleerd worden uitgevoerd. Dat komt bijvoorbeeld de transactiesnelheid ten goede. Zo schrijft het ontwikkelingsbedrijf:

Door deze processen te isoleren zien we significante verbeteringen in de afhandeling van transacties en de afhandeling van blokken.

Tweede belangrijke update

Deze update van EOS is de tweede in een korte tijd. Zo kwam Block.One eind december met een update die een grote impact had op hoe de ruimte in het netwerk wordt benut. Deze update stelt gebruikers namelijk in staat om netwerkruimte te huren in plaats van alleen te kopen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties