De waarde van een bitcoin kan wel eens naar het nulpunt dalen, als grote professionele beleggers het blijven omarmen. Dat gelooft Pavel Kravchenko, PhD en CEO van Distributed Lab.

Meestal wordt de interesse van grote beleggers als iets positiefs gezien voor de Bitcoin en de rest van de cryptomarkt. Want meer professionele kopers betekent meer kapitaal naar de Bitcoin en dat leidt dan weer tot een hogere prijs.

Maar Kravchenko wilt daar niets van weten. Want de Bitcoin zal zijn censuurbestendige eigenschap kwijtraken, wanneer de gevestigde orde de munt omarmt. De CEO is zelfs van mening dat de Bitcoin gebaat is bij overheden die de munt verbieden. Want daardoor zal de digitale munt het best tot zijn recht komen.

‘Crash naar nul’

De Bitcoin heeft als unieke functie dat geen autoriteit in de wereld iets te beslissen heeft over de eigenschappen van de munt. Hierdoor blijft bijvoorbeeld het maximale aanbod van 21 miljoen munten gehandhaafd, waardoor de munt schaars blijft.

Volgens Kravchenko zal dit veranderen wanneer grote beleggers als banken ook massaal naar de digitale munt gaan. Hij zei bij de conferentie BlockShow:

Bitcoin is een munt die bestendig is tegen iedere vorm van censuur, de eerste in wereld. Ik geloof niet in institutionele adoptie. Als dat gebeurt, zal bitcoin niet meer bestendig zijn tegen censuur. Dan zal het deze functie niet meer hebben en naar het nulpunt crashen.

Kravchenko een uitzondering

Kravchenko is één van de weinigen die zo naar de adoptie van grote beleggers kijkt. Volgens veel andere marktkenners, zoals Mike Novogratz, zijn de inspanningen van grote beleggers juist voordelig voor de digitale munt.

Novogratz ziet inspanningen van bijvoorbeeld Bakkt als zeer bullish voor de Bitcoin.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS