Momenteel is een van de grootste conferenties over crypto aan de gang, namelijk BlockShow Asia 2019. Er wordt over tal van onderwerpen gesproken. Zo ook over de adoptie van cryptomunten door professionele beleggers. Volgens de experts bij BlockShow zijn er voornamelijk drie factoren die bepalen of professionals in de cryptomarkt stappen.

Zo stelde Justin Chow, senior manager bij Cumberland in Aziƫ, bijvoorbeeld.

Opslag, liquiditeit en regelgeving zijn de top drie factoren die professionele beleggers overwegen om in crypto te stappen.

Anderen experts die naast Chow stonden zijn het helemaal eens met zijn stelling. Ben Zhou, CEO van Bybit, zei bijvoorbeeld dit zelf ook te ervaren. Bybit is een cryptobeurs. Zhou zou bijvoorbeeld duidelijkere regelgeving willen zien in de Verenigde Staten. Daarom is de beurs hier nog niet actief.

#1 Opslag

Opslag is een zeer belangrijk punt voor professionele beleggers. Wie cryptomunten heeft, wil natuurlijk dat ze veilig zijn. Al helemaal voor professionele beleggers, omdat deze vaak zeer grote hoeveelheden kopen. Des te aantrekkelijker doelwit ze worden voor hackers.

Daarom is een goede beveiliging van belang. Maar omdat crypto nog zo nieuw is, zijn er bijna geen partijen die deze opslag aanbieden. En dan moet de partij die het aanbiedt ook nog eens vertrouwd zijn door de professionals. Onlangs kondigde Bakkt aan voor iedere professionele belegger opslag aan te bieden.

#2 Liquiditeit

Liquiditeit geeft aan hoe makkelijk een activa kan worden gekocht en verkocht. Omdat professionals relatief grote aantallen kopen, kan het vaak lastig zijn om te kopen of verkopen, zonder de markt te laten verschuiven. De cryptomarkt is relatief klein en daarom is de liquiditeit nog niet optimaal voor professionals.

#3 Regelgeving

Voor professionele beleggers is het zeer belangrijk dat ze voldoen aan de wet. Grote financiƫle spelers worden namelijk goed in de gaten gehouden door de overheid. Vaak gelden voor deze andere regels dan voor ons.

Een particulier kan gemakkelijk een bitcoin kopen. Voor een bank is het alleen een ander verhaal.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties