De mogelijkheid dat multinationals in de nabije toekomst een eigen cryptomunt gaan ontwikkelen is niet onrealistisch. Dat stelt Gavin Brown, oprichter van Blockchain Capital Limited en leraar aan de Manchester Metropolitan University.

Volgens Brown is het niet onrealistisch, omdat multinationals een hoge kredietwaardigheid hebben. Zo stelde hij dat we in een tijd leven waar bedrijven, zoals MacDonald’s, een hogere kredietscore hebben als landen, zoals Ierland.

Eerder ontwikkelde de Amerikaanse bank J.P Morgan zijn eigen cryptomunt, genaamd JPM Coin.

Vertrouwen in merk en product is de sleutel

Cryptomunten hebben geld gedemocratiseerd. Dat wil zeggen dat ook andere partijen als de overheid een eigen munt kunnen uitgeven. Volgens Brown kan iedereen daarom een eigen munt maken, zolang mensen de organisatie achter de munt vertrouwen. Zo stelde Brown:

De grote vraag die er toe doet is ‘vertrouwen mensen de munt?’. Ze zullen het vertrouwen als ze jou merk en producten vertrouwen.

Brown gaf als voorbeeld prepaidkaarten van Starbucks:

Ze hebben meer dan een miljard dollar aan activa op de balans van mensen die geld hebben gezet op prepaidkaarten. Met die prepaidkaarten kopen mensen vervolgens koffie. Mensen betalen dus vooruit, omdat ze het merk vertrouwen. Ze willen het product en ze vertrouwen dat het er in de toekomst zal zijn.

Als mensen geld op prepaidkaarten zetten, dan zullen mensen volgens Brown ook bereid zijn om met de cryptomunt van een bedrijf te betalen.

Facebook-coin is het volgende, grote event

De Facebook-coin is het volgende grote event dat er aan komt, stelde Brown. Het sociale mediaplatform is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een nieuwe cryptomunt. Hiermee zouden gebruikers bijvoorbeeld via WhatsApp betalingen kunnen doen volgens Bloomberg en de New York Times.

Facebook geeft geen commentaar op de berichten.

Bron: CNBC

Foto: iStock