Over 9 jaar zal de hele markt voor bitcoins meer waard zijn dan goud. Althans dat voorspelt Bobby Lee. Hij ziet een bitcoin in de toekomst een half miljoen dollar waard zijn, waarmee de totale markt op een waarde van boven de 8 biljoen dollar zal uitkomen. Net iets meer dan goud.

Lee is de mede-oprichter van de Chinese cryptobroker BTCC. Ook is hij de eigenaar van een startup die een wallet voor bitcoins ontwikkelt. Met de voorspelling van de bitcoinondernemer mengt hij zich in het debat tussen bitcoin en goud.

Bitcoin wordt ook wel het digitale goud genoemd, omdat het net als het edelmetaal zeer schaars is. In de toekomst zal de Bitcoin echter nog schaarser dan goud worden, en dat rechtvaardigt volgens Lee een grotere marktkapitalisatie. Hij beschreef dat in een tweet:

Een hoger stock-to-flow ratio

De schaarsheid van een goed kan worden uitgedrukt in het stock-to-flow ratio. Dat betekent dat er in vergelijking met het huidige aanbod slechts een klein gedeelte nieuwe aanbod bij komt ieder jaar. Goud heeft momenteel het hoogste stock-to-flow ratio.

Maar door de halving die iedere 4 jaar plaatsvindt, zal de Bitcoin een nog hoger stock-to-flow ratio dan goud bereiken. Daar verwijst Lee ook naar in zijn tweet:

In het twintigste jaar zal het dagelijkse nieuwe aanbod slechts 255 bitcoins zijn. De jaarlijkse inflatie komt dan op 0,5 procent. Daarmee is het schaarser dan goud!

En omdat de Bitcoin dan schaarser is dan goud is een hogere marktkapitalisatie gerechtvaardigd, volgens Lee. De ondernemer houdt in zijn voorspelling alleen geen rekening met een eventuele stijging van de goudprijs. Want op het moment heeft de goudmarkt al een waarde van 8 biljoen dollar.

Bitcoin naar een miljoen dollar

De Bitcoins zou nog hoger kunnen dan een half miljoen dollar over 9 jaar. Zo zegt Lee dat door het printen van geld door centrale banken, een bitcoin ook een waarde van een miljoen dollar zou kunnen hebben.

Lee verwijst in zijn tweet dan ook naar het beleid van de Amerikaanse centrale bank, die momenteel weer 60 miljard dollars per maand bijdrukt.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties