De Bitcoin heeft de magische grens van 10.000 dollar doorbroken. De grootste cryptomunt ter wereld is bezig aan een enorme opmars. Begin 2019 noteerde de munt nog iets boven de 3.000 dollar. Een stijging van zo’n 300 procent in 2019!

De stieren hebben de markt duidelijk overgenomen en analisten geloven weer in nieuwe all-time-highs. De stijging komt nadat plannen voor een nieuwe cryptomunt Libra naar buiten kwamen. Libra is een cryptomunt van Facebook en een aantal andere grote bedrijven, zoals Visa en Uber.

Of de stijging aan Libra te danken is, is onduidelijk. Wel zijn analisten positief gestemd over het project.

Bitcoin futures waren er als eerst bij

De magische grens van 10.000 dollar werd eerst doorbroken in de bitcoin futuresmarkt. Op het platform van de Chicago Mercantile Exchange (CME) werden futures op vrijdag voor meer dan 10.000 dollar verhandeld. Dat blijkt uit data van het platform TradingView.

Een future is een contract waarin men afspreekt om een bepaalde activa op een moment in de toekomst te kopen of verkopen voor een afgesproken prijs. Belangrijk aan de bitcoin futures op het platform van CME is dat er geen handel in bitcoins plaatsvindt. De contracten worden afgehandeld in dollars.

Interesse professionele beleggers stijgt

Daarnaast laat de futuresmarkt nog iets belangrijks zien. Het aantal uitstaande contracten (open interest) is in de afgelopen week hard gestegen, volgens ZeroHedge. Dat duidt op een grotere populariteit van de Bitcoin in de futuresmarkt. Futures worden vooral verhandeld door professionele beleggers.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock