Galaxy Digital, de zakenbank van Mike Novogratz, zal binnenkort opties voor cryptomunten aanbieden. De reden hiervoor is de toenemende interesse in ‘crypto-opties’ van professionele beleggers.

Voorheen leidde Mike Novogratz een eigen hedgefonds en hij was  onder andere werkzaam bij Goldman Sachs. Galaxy Digital investeert in verschillende soorten cryptomunten en in crypto gerelateerde startups.

Een opties is een contract waardoor je de mogelijkheid hebt om een activa op een moment in de toekomst te kopen of verkopen tegen een bepaalde prijs. Belangrijk hieraan is dat je de optie hebt, je bent dus niet verplicht om te kopen of verkopen.

Ook interesse vanuit de cryptowereld

Toch zijn het niet alleen professionele beleggers die steeds meer geïnteresseerd raken in crypto-opties. Zo stelt Yoshi Nakamura, topmanager van de business development afdeling bij Galaxy Digital. Volgens hem zijn ook cryptofirma’s enthousiast, omdat ze zich willen verzekeren tegen het “inherente risico van volatiliteit”.

Onder deze firma’s zitten bijvoorbeeld miningbedrijven en projecten met veel cryptomunten in het bezit. Als de cryptomarkt daalt, zouden deze bedrijven in de problemen kunnen komen, omdat de inkomsten of bezittingen minder waard worden. Maar door opties te kopen kan dit risico worden vermeden, omdat je de toekomstige prijs van een activa vast kan zetten.

Nakamura voegde toe dat de optiemarkt voor cryptomunten relatief nieuw is. En er is “groeiende interesse die door zal zetten”.

‘Traditionele hedgefondsen houden van opties’

Ari Paul, een bekende naam uit de cryptowereld, bevestigde de interesse van traditionele firma’s in opties op cryptomunten. De oprichter van Block Tower zei dat de vraag naar opties inderdaad stijgt en het is vooral gedreven door traditionele firma’s. Paul zei:

Traditionele hedgefondsen houden er van om opties te gebruiken, omdat het helpt om risico te spreiden.

Bron: The Block Crypto

Foto: iStock

Reacties