Volgens Jason Williams, partner bij Morgan Creek Digital, is het glashelder: Warren Buffett gaat bitcoins kopen. Dat maakt de hedgefondsoprichter op uit Buffett zijn recente investeringskeuzes.

Het zou zeer opmerkelijk zijn wanneer Buffett instapt in het ‘digitale goud’, want de investeringslegende is een bekende criticus van de cryptomunt. Ooit vergeleek hij het met rattengif. Toch betekent dat niet dat Buffett nooit in bitcoins zal gaan. Williams twitterde:

Williams gelooft dat het investeringsvehikel van Buffett na goud redelijk snel in bitcoins zal gaan. Niet per se omdat Buffett achter deze zet zal staan, maar wel omdat er ook jongere investeringsmanagers bij Berkshire Hathaway rondlopen. Deze jongeren zouden volgens Williams ook de goud trade hebben aangespoord:

Het zijn de jongere managers en analisten die de goud en bitcoin trades over de streep trekken. Hij zal niet eens weten wanneer het gebeurt.

Buffett van bankaandelen naar goud

Recent maakte Buffett enkele drastische keuzes. Hij verkocht een groot deel van zijn bankaandelen: alles van Goldman Sachs, 61 procent van JPMorgan Chase en kleinere delen van Wells Fargo en PNC. Banken hebben het lastig, omdat rentes historisch laag staan en leningen risicovoller zijn als gevolg van de coronacrisis.

Waar Buffett zijn investeringsvehikel wel heil in ziet, is de goudsector. Er werd geen direct goud aangekocht, maar wel de grootste mijnbouwer Barrick Gold. Goudmijnaandelen lopen in lijn met de goudprijs en profiteren vaak nog meer bij een stijging.

De zet naar goud was al opmerkelijk te noemen, aangezien Buffett ooit zei helemaal niets in goud te zien. Goud doet niets, produceert niets en heeft geen cashflow.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties