Is een prijs per bitcoin van 500.000 dollar realistisch? Volgens één van de eerste Bitcoin miljardairs, Tyler Winklevoss, wel. De Bitcoin OG legde een hele case voor, waarom volgens hem 500.000 dollar per bitcoin goed haalbaar is. Waar het op neerkomt? Bitcoin is een betere veilige haven voor vermogen dan goud.

Bitcoin wordt gezien als het ‘digitale goud’, omdat de cryptomunt een beperkt aanbod heeft en het nieuwe aanbod steeds minder wordt. De Bitcoin is dus erg schaars, net als goud. Goud is al voor duizenden jaren een geaccepteerde valuta en veilige haven voor kapitaal, omdat het aanbod van de ‘munt’ beperkt is.

Winklevoss vergeleek de twee activa:

Aangezien de Bitcoin op vrijwel alle punten beter scoort dan goud, is het volgens Winklevoss niet meer dan logisch dat de marktkapitalisatie van de Bitcoin minimaal gelijk zal komen met die van goud. Dat betekent ongeveer een prijs van 500.000 dollar per munt.

Bitcoin en goud boven aandelen en vastgoed

Bovendien is het beperkte aanbod van de Bitcoin veel veiliger dan die van goud. Zo gaf Winklevoss het argument dat er enorm veel goud rondzweeft in het universum. Nu nog onbereikbaar voor de mensheid, maar over enkele jaren wellicht niet meer.

Momenteel is goud een betrouwbare ‘store of value’ en een klassieke bescherming tegen inflatie. Het aanbod van goud is in feite onbekend. Terwijl het schaars is op aarde, kan het zelfde niet worden gezegd over het universum.

Ondanks dat Winklevoss Bitcoin een betere keuze vindt, schrijft hij goud zeker niet af. Het geeft volgens hem, op bitcoin na, de beste bescherming tegen inflatie. Hij zei:

Inflatie komt. Geld in een bankrekening zal achterblijven. Geld geïnvesteerd in activa als vastgoed of aandelen zal het bijhouden. Geld in goud of bitcoin zal zegevieren. En geld in bitcoin gaat uiteraard het hardst, en wordt groter dan goud.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties