De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is dit jaar verbaasd veel bezig geweest met zaken rond blockchain en cryptovaluta’s. Dit stelde de nieuwe commissaris van de CFTC, Rostin Behnam in een toespraak tijdens de jaarlijkse International Swaps and Derivatives Association (ISDA) conferentie in Tokio op 25 oktober.

Naast het vele werk rond cryptovaluta’s stelde Behnam dat hij de nieuwe technologie met een open blik wilt behandelen. De twee grootste cryptovaluta’s van het moment, Bitcoin en Ethereum vallen onder het toezicht van de CFTC.

Veel tijd kwijt aan nieuwe technologieën

Behnam stelde in de toespraak in Tokio: “Ik ben verbaasd met de hoeveelheid tijd die ik heb besteed aan het onderzoeken van zaken gerelateerd aan de bitcoin, cryptoactiva’s, distributedledgertechnologie (DLT), kunstmatige intelligentie en cloudgebaseerde programmering.”

Verder noemde Behnam ook enkele toepassingsgebieden voor de blockchiantechnologie op. De toepassingsgebieden kunnen rijken “van landbouw tot gezondheidszorg, financiering tot kunst, CryptoKitties tot Dogecoin.”

Behnam wilt als nieuwe commissaris niet conservatief zijn in zijn aanpak, maar juist op een nieuwe manier handelen betreft nieuwe technologieën. Daarom stelde hij:

“Ik had geen specifiek doel voor ogen, alleen de wens om niet de typische toezichthouder uit te hangen betreft technologische vooruitgang. Op het gebied van haasten om gelijke trend te houden met de technologische vooruitgang die marktefficiëntie verzorgen, markten openen voor nieuwe producten en deelnemers en het belonen van mensen die risico.”

Niet de enige overheidsinstantie

De CFTC is niet de enige overheidsinstantie die tijd kwijt is aan regulering rond blockchain en cryptovaluta’s. De waakhond van de Amerikaanse beurzen, de Securities and Exchange Commission (SEC) is ook bezig met regulering rond cryptovaluta’s. Zo bekijkt de SEC de mogelijkheden voor de goedkeuring van een Bitcoin-ETF.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock