Chainalysis, een grote crypto- en blockchainanalyticus, publiceerde recent zijn vooruitzicht voor de bitcoinmarkt. Volgens de datafirma zal de prijs vanaf het huidige niveau stabiel blijven, maar is de toekomst hoogst onzeker.

In het rapport, genaamd ‘WTF Is Going On in the Bitcoin Market’, verwacht de analyticus dat de prijs per bitcoin zal consolideren in de komende periode. Hiermee wordt meteen een voorspelling voor de rest van de cryptomarkt gedaan, omdat de Bitcoin nog altijd een dominantie heeft van ruim 60 procent.

Follow the bitcoins

Chainalysis onderbouwde de conclusie met een analyse van de blockchain. Het keek naar het aantal bitcoins dat naar beurzen is gestuurd. In de periode van 12 en 13 maart werd ongeveer negen keer het gemiddelde aantal bitcoins naar beurzen gestuurd en dat zorgde voor enorme verkoopdruk. De prijzen in de gehele markt daalden vervolgens met 50 procent.

Momenteel heeft de markt het grootste gedeelte van het aanbod verwerkt. Daarom lijkt een verdere daling niet aan de orde te zijn. De analyticus schreef:

De meerderheid van het aanbod bitcoins dat naar beurzen is gestuurd, is nu verkocht. Het ergste van het overaanbod lijkt voorbij. Althans voor nu.

Chainalysis publiceerde hierbij de volgende grafiek, waar te zien is dat het aantal bitcoins dat bij beurzen arriveerde het gemiddelde meerdere malen overtrof.

Toekomst onzeker

Over de toekomst is het bedrijf alleen allerminst zeker. Want het coronavirus zorgt er voor dat verschillende crypto-evenementen worden uitgesteld of helemaal niet doorgaan.

Het bedrijf blijft de bitcoinstroom van en naar beurzen volgen om prijsbeweging op de korte termijn te voorspellen. Neemt het aantal bitcoins naar beurzen extreme vormen aan, dan de volatiliteit in de markt terugkeren, meent de analyticus.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties