Recent kende de Bitcoin nog een van zijn meest slechte dagen uit de geschiedenis. Alleen nu lijkt de digitale munt, en de rest van de cryptomarkt, zich te herpakken. Want in nog geen week tijd staat de grootste digitale munt ter wereld alweer 80 procent hoger.

Ook cryptomunten waren niet veilig voor het coronavirus. Beleggers deden de munten massaal van de hand. Nu lijkt alleen het besef te komen in de markt, dat blockchains niet of nauwelijks vatbaar zijn voor het virus.

Publieke blockchains, zoals die van de Bitcoin, kunnen juist eerder excelleren in de huidige situatie. Althans dat zegt Raoul Pal, CEO van Global Macro Investor.

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe bullish ik ben op de Bitcoin. We lopen het risico om het hele systeem te verliezen. Ik weet dat ze een weg vinden om het te redden, maar al het vertrouwen is weg.

Zorgen om 2.000 miljard dollar bedrijfsschuld

Raoul Pal is niet de enige marktkenner die zich zorgen maakt om het traditionele systeem. Angus Coote, mede-oprichter van het Australische fonds Jamieson Coote Bonds, zei:

Dit zijn werkelijk buitengewone tijden en het is vrij verontrustend. Ik ben voor 25 jaar in de business en dit maakt de financiƫle crisis kinderspel.

Coote maakt zich vooral zorgen aan 2.000 miljard dollar aan bedrijfsschuld dat dit jaar geherfinancierd moet worden. En dat kan wel eens kritisch worden door het coronavirus. De fondsbeheerder voegde toe:

Het is een ramp.

Ook goud

Volgens Raoul Pal kan de Bitcoin een mooie verzekering zijn tegen de huidige situatie. Dit is alleen niet de enige mogelijkheid. Ook goud kan volgens Pal flink profiteren van de huidige problematiek. Het heeft alleen een kleiner koerspotentieel dan een bitcoin.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties