Coinbase en Ripple slaan de handen ineen om cryptomunten naar de mainstream te brengen. Tenminste in de Verenigde Staten. Dat gaan de twee cryptobedrijven doen middels een werkgroep, genaamd de Market Integretiy Working Group, welke zich zal richten op duidelijkere regelgeving.

Coinbase is een van de populairste cryptobeurzen en Ripple is het bedrijf achter de cryptomunt XRP. De bedrijven willen crypto naar de mainstream brengen in de VS door duidelijkere regelgeving af te dwingen bij de autoriteiten.

De werkgroep zal worden geleid door Rachel Nelson en Breanne Madigan. Nelson is senior manager bij Coinbase en Madigan bij Ripple. Ze schreven over het nieuwe initiatief:

Om de integriteit van de markt te verbeteren en consumenten het vertrouwen te geven dat ze verdienen, moet het Congres wellicht wetgeving doorvoeren om de cryptomarkten ordelijk en veilig te laten functioneren.

Meer duidelijkheid

De werkgroep zal zich dus gaan focussen op de regelgeving in de VS. Want deze moet veel duidelijker volgens de werkgroep. Tussen staten in de VS bestaat momenteel te veel verschil in wat wel en niet mag, en dat zorgt voor verwarring. Deze verwarring zou de mainstream van de markt afhouden.

Daarom zou bijvoorbeeld het Amerikaanse Congres actie moeten ondernemen om een rechte lijn te trekken tussen staten. Daarvoor zou bijvoorbeeld de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) meer bevoegdheid kunnen krijgen. Nelson en Madigan schrijven:

Dergelijke regelgeving zou bijvoorbeeld de CFTC zijn autoriteit kunnen uitbreiden, waardoor het in staat zal zijn alle digitale handelsplatformen te overzien.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock