De Bitcoin lijkt de weg naar boven weer gevonden te hebben. De grootste digitale munt ter wereld heroverde gister namelijk de grens van 9.000 dollar. Momenteel noteert een bitcoin op ruim 9.300 dollar. Daarmee staat de digitale munt in 2020 alweer 30 procent hoger.

Naast de Bitcoin kleurt ook de rest van de cryptomarkt groen, zoals Ethereum die in een periode van 24 uur ruim 3 procent is gestegen. Dat terwijl de traditionele markten het niet goed doen de afgelopen dagen, wat alles te maken heeft met het coronavirus dat heerst.

Volgens Su Zhu, oprichter van de investeringsfirma Three Arrows, zit deze onrust op de traditionele markten achter de recente stijging van de cryptomarkt. Met name Chinese investeerders zouden nu digitale activa verkiezen boven traditionele. Zo zei Zhu:

De bitcoinrally lijkt gedreven door Azië, waar de Chinese aandelenmarkt de deuren weer opent na een verlengde vakantie door het coronavirus. Daarom zijn er traders die naar de cryptomarkt zijn gegaan, omdat daar wel activiteit is.

Een grafiek van Coindesk geeft de recente rally van de Bitcoin weer:

Crypto profiteert van onrust

Het is niet alleen Zhu die gelooft dat de cryptomarkt stijgt op de onrust in de traditionele markten. Andere analisten geloven ook dat onrust in de wereld crypto ten goede komt. Bijvoorbeeld Jehan Chu, mede-oprichter van de handelaar Kenetic. De hoge volatiliteit op de aandelenmarkten zorgt ervoor dat de Bitcoin niet zo risicovol meer lijkt volgens Chu.

De recente stijging van de Bitcoin is slechts een opmaat naar veel grotere opwaartse beweging. Verschillende schokken, zoals Iran, de Amerikaanse politiek en nu het coronavirus, zorgen voor onstabiliteit in de markten, en dat zorgt er voor dat beleggers naar alternatieven zoeken.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties