Coinbase is het volgende bedrijf dat zijn personeelsbestand gaat inkrimpen. Het bedrijf zou ongeveer een vijfde van zijn personeel ontslaan om de kosten te drukken tijdens de daling van de cryptomarkt.

In juni kondigde Coinbase reeds aan dat het 18% van zijn personeel zou ontslaan. Nu gaat het bedrijf nog eens 950 jobs schrappen. Het bedrijf moet kosten besparen nu de cryptomarkt in puin ligt en gaf ook toe dat het te snel groeide tijdens de bullmarkt.

Volgens CEO Brian Armstrong werd het na het bekijken van verschillende stresstest duidelijk dat de kosten verlaagd moesten worden. Naast het schrappen van jobs zal het bedrijf zijn investeringsaanpak ook aanpassen. Enkele “long shot projects” worden daarom stopgezet.

Einde van het groeitijdperk

Coinbase sluit zich aan bij een aantal andere techbedrijven die banen schrappen nadat ze tijdens de covid-pandemie (te) veel mensen hadden aangenomen. Vorige week zei Amazon dat het 18 000 banen zou schrappen, meer dan de online retailer vorig jaar aanvankelijk schatte. Elon Musk schrapte ongeveer de helft van het personeelsbestand van Twitter nadat hij vorig jaar het roer overnam als CEO en Meta schrapte meer dan 11 000 banen, of 13%.

Tijdens de “gratis geld periode” leken technologiebedrijven enkel maar te kunnen groeien. Het personeelsbestand werd vaak gezien als een symbool van hoeveel vooruitgang er werd geboekt. Deze tijd is nu echter voorbij. De focus verschuift nu naar operationele efficiëntie.

Ondanks het domino-effect van faillissementen in de sector en een duidelijke daling van het handelsvolume, bleef Armstrong erbij dat de sector niet verdwijnt. Hij zei dat de ondergang van FTX uiteindelijk ten goede zou komen aan Coinbase omdat zijn grootste concurrent nu is weggevaagd.

Bron: CNBC
Foto: iStock