Coinbase – een van ’s werelds grootste en meest vertrouwde cryptobrokers – voegt een nieuwe token toe, genaamd Basic Attention Token (BAT). Men kan BAT nu kopen, verkopen, verzenden, ontvangen en opslaan met uw cryptoportemonnee op Coinbase.

De toevoeging komt niet geheel onverwacht, want Coinbase gaf eerder in September al aan meer cryptovaluta’s en tokens toe te willen voegen. Zo voegde het cryptohandelsplatform onlangs 0x (ZRX) toe.

Op Coinbase is men nu in staat om – naast BAT en ZRX – Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin en USDC te verhandelen. USDC is een stablecoin, net als Tether (USDT).

Het nieuws werd bekend in een eigen blogbericht van Coinbase op 8 november.

Wat is BAT?

BAT is een decentraal platform voor de online advertenties. De token heeft als doel om de efficiëntie te verbeteren tussen adverteerders, het platform voor advertenties en degenen die de advertenties zien. Dit wil de token bereiken door alle belanghebbenden waar nodig te prikkelen met BAT.

BAT draait overigens op de blockchain van Ethereum. Zo is het een ERC20 token, een gestandaardiseerde token speciaal geprogrammeerd voor Ethereum.

Het koersverloop van BAT

De koers van BAT reageerde positief op het nieuws van Coinbase. Op 8 november steeg de koers namelijk met zo’n 13 procent, volgens data van Coinmarketcap.

Alleen na de stijging daalde de koers van BAT weer hard. Dit was in lijn met de rest van de cryptomarkt. Zo is volgens Coinmarketcap de totale marktkapitalisatie op het moment van schrijven met zo’n 10 miljard dollar gedaald ten opzichte van 8 november.

Bron: Coinbase, Coinmarketcap

Foto: Flickr, Coinmarketcap