Coinbase heeft de cryptomarkt weer eens verkent en overweegt om acht nieuwe cryptomunten toe te voegen aan het platform. De crypto’s waar het om gaat zijn Algorand, Cosmos, Dash, Decred, Matic, Harmony, Ontology en Waves.

De nieuwe crypto’s zullen, als ze worden toegevoegd, ook voor niet-professionele gebruikers verhandelbaar zijn. En daardoor zijn de munten opeens toegankelijk voor veel meer mensen. Zo telde Coinbase eind 2018 al meer dan 25 miljoen gebruikers.

Coinbase hield zijn aanbod van cryptomunten altijd zeer schaars. Maar sinds 2018 is het platform meer geschikte cryptomunten gaan verkennen. Nu telt het aanbod van Coinbase 11 crypto’s, namelijk: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, USD Coin, XRP, Stellar, Zcash, 0x, Litecoin en Basic Attention Token.

Heel waarschijnlijk dat Coinbase de nieuwe munten toegevoegd

Volgens Coindesk is het zeer waarschijnlijk dat de nieuw aangekondigde crypto’s het tot Coinbase zullen maken. Zo stelde Coinbase in september nieuwe richtlijnen op voor het toevoegen van nieuwe crypto’s. In een vervolg bericht zei de beurs:

Aankondigingen van nieuwe crypto’s zullen wij vaker sturen. Daarom verwachten wij dat wij de toevoeging van nieuwe crypo’s alleen zullen aankondigen op moment van lancering van de producten.

Daarnaast stelt Coindesk dat de grote cryptobeurs een streven heeft om ongeveer 90 procent van de cryptomunten op de markt toe te voegen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties