Onlangs diende zich een nieuwe token aan in de cryptomarkt, waarvan de markt in enkele weken van nul naar bijna een miljard dollar steeg. Het decentrale leningplatform Compound lanceerde op 16 juni COMP. Hiermee geeft het initiële team zijn macht over het platform uit handen aan de gemeenschap.

Compound Labs ontwikkelde Compound: een platform dat aanbieders en vragers van cryptomunten matcht. Dit kunnen ethers, tokens of stablecoins zijn. Aanbieders van munten ontvangen een rente en vragers van de munten betalen een rente. Het platform matcht dus spaarders en investeerders, zoals een bank.

Met de lancering van COMP krijgt iedere gebruiker naar ratio per dag een fractie COMP tokens uitbetaald. Deze geven vervolgens stemrecht in de toekomstige koers van Compound. In de week na 16 juni steeg de koers van ongeveer 70 naar 360 dollar, zoals op de grafiek van Coinmarketcap te zien is.

Een nieuwe crypto hype

De stijging van COMP laat zien dat er duidelijk sprake is van een nieuwe hype in de cryptomarkt, zo stelt Contelegraph. Volgens Vadim Koleoshkin, COO bij Zerion, komt dat door een nieuw soort aandelen. Hij legde het als volgt uit:

Compound is een van de eerste Web 3.0 bedrijven dat publiek werd, en COMP is cooler dan traditionele aandelen, omdat het programmeerbaar is. De tokens bieden geen rendement, maar Compound heeft een reële kans om de prominentste speler in de geldmarkt te worden. Het vermogen om invloed te hebben in het bestuur is daarom wellicht van waarde.

Compound wordt ook wel een Decentralized Finance (DeFi) platform genoemd. Met de snelle stijging is de decentrale geldmarkt nu het grootste platform in DeFi. Volgens Koleoshkin is de recente stijging slechts het begin van een veel grotere ommekeer van de markt.

Op dit moment zien we veel nieuwe gebruikers die zien wat DeFi te bieden heeft. Volgens onze bevindingen zien zij in DeFi een goed alternatief voor platformen als Binance en Coinbase.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties