De cryptobelegger Grayscale Investment heeft zijn beste jaar ooit achter de rug. In 2019 haalde de beheerder van crypto’s ruim 600 miljoen dollar op bij investeerders. Volgens Grayscale zelf een goede indicatie van de vraag van beleggers naar cryptomunten.

Grayscale biedt fondsen aan met als onderliggende waarde cryptomunten, zoals bitcoins. Die fondsen kunnen beleggers gewoon kopen via de traditionele financiƫle markten, terwijl ze blootstelling aan de cryptomarkt hebben.

Een woordvoerder van de vermogensbeheerder zei over het recordjaar:

Als de grootste beheerder van digitale activa, geloven wij dat deze cijfers een indicatie geven voor het sentiment in de bredere markt en de professionele geldstromen naar digitale munten. Ik geloof dat er veel is gebeurt in Q4 en de vraag van beleggers blijft.

Ook veel nieuwe klanten

Vooral het laatste kwartaal van het jaar zag Grayscale veel instroom van kapitaal. Zo stroomde er 225 miljoen dollar naar zijn fondsen, van de totaal 607,7 miljoen dollar in 2019. Van die 225 miljoen dollar ging 193,8 miljoen dollar naar het bitcoinfonds.

Totaal brengt dat het beheerde vermogen van Grayscale op 1,17 biljoen dollar. In 2019 stroomde er dus meer kapitaal naar de beheerder dan alle jaren voorheen.

De vermogensbeheerder zag bovendien veel nieuwe klanten aantreden. Het klantenbestand groeide met 24 procent in 2019. Nieuwe klanten brachten gezamenlijk 146,9 miljoen dollar in de kluizen van Grayscale.

Populairder bij professionals

Naast nieuwe klanten nam het aandeel van professionele beleggers ook toe. In 2018 kwam nog 66 procent van de investeringen van professionele beleggers. Een jaar later is dit gegroeid naar 71 procent. Van deze professionele beleggers zijn het vooral hedgefondsen die investeren, zei Grayscale.

Bron: TheBlockCrypto

Foto: iStock

Reacties