Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie Satoshi Nakamoto is. Toch claimde Craig Wright eerder dit jaar de bedenker van de Bitcoin te zijn. Dat zorgde voor veel ophef en rechtszaken. Maar nu komt de zelfbenoemde bedenker van de Bitcoin met, volgens hem, een bewijsstuk dat hij de echte Satoshi Nakamoto is.

Onlangs was Wright in gesprek met Modern Consensus. In dat interview onthulde hij een document van het academische tijdschrift JSTOR die dateert uit 5 januari 2008. Het document beschrijft de naamkeuze voor Satoshi Nakamoto. Zo staat er:

Nakamoto is de Japanse Adam Smith. Eerlijk Grootboek + Micro Geld. Satoshi betekent Intelligente Geschiedenis. Niet zo moeilijk toch.

De Japanse Adam Smith

Het artikel dat Wright aanhaalt gaat over de persoon Tominaga Nakamoto, die van 1715 tot 1746 in Japan leefde. Volgens Wright is deze Nakamoto de Japanse versie van Adam Smith, de grondlegger van de moderne economie. Daarom was dit gedeeltelijk een keuze om de naam Nakamoto te gebruiken. Zo zei Wright:

Hij schreef over geld en eerlijk geld en het rationele karakter van dingen. De heerser in die tijd zat in een financiële crisis en economische moeilijkheid. Ik vind zijn beschrijving goed en las meer over zijn broer, Toka. ‘Nakamoto was oprecht en stil, maar een ongeduldig figuur’ en ik dacht: ‘Dat is zoals mij’.

De keuze voor Satoshi is gemaakt omdat het intelligent leren betekent. Dat refereert volgens Wright naar de kennis gebruiken van onze voorouders.

Het bewijsstuk dat Wright de naam echt zou hebben bedacht, is op de afbeelding hieronder te zien. De datum waarop Wright het document zou hebben geraadpleegd is 5 januari 2008, net voordat Satoshi Nakamoto het idee van de Bitcoin naar buiten bracht.

Veel twijfel

Craig Wright staat momenteel achter een eigen versie van de Bitcoin, genaamd Bitcoin SV (Satoshi Vision). De zelfbenoemde bedenker staat dus niet meer achter de Bitcoin. Of Wright echt de Bitcoin heeft bedacht, is alleen niet duidelijk. Zo geloven velen in de Bitcoin-gemeenschap zijn verhaal niet.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties