2020 wordt het jaar van totale dominantie van de Bitcoin. Althans dat voorspelt Tone Vays, voormalig VP bij JP Morgan Chase. Volgens Vays zal de dominantie van de Bitcoin volgens jaar naar 98 procent stijgen gesteund door een enorme toename in de hashrate van de cryptomunt.

Vays staat bekend als een Bitcoin maximalist en daarmee is hij zeer sceptisch over alle andere cryptomunten, ook wel altcoins genoemd. De voormalig handelaar op Wall Street waarschuwde daarom andere handelaren in altcoins voor wat er in 2020 met altcoins kan gebeuren:

Ik geloof dat de dominantie van de Bitccoin nog een rally zal zien. Hoe we van 50 procent naar 70 procent gingen in 2019. Zo denk ik dat de Bitcoin nog een andere 10 tot 15 procent heeft te winnen ten opzichte van alle andere shitcoins. Daarna gaan we naar de 90 en 95 procent, tot we op 98 procent stranden.

Enorme groei van hashrate

De fundamentele katalysator die deze enorme stijging in dominantie zal steunen, is de enorme groei in de computerkracht achter het netwerk van de Bitcoin. Deze computerkracht wordt ook wel de hashrate genoemd.

Sinds december 2017, toen de Bitcoin een all-time-high aantikte, groeide de hashrate van de Bitcoin met zo’n 800 procent, haalde Vays aan. Dat is enorm volgens de handelaar, vooral gezien de gedaalde prijs. De Bitcoin is daarom vrij uniek, zegt Vays, waaraan hij toevoegt:

Laat me een andere shitcoin zien met deze groeit van de hashrate.

Huidige dominantie

Momenteel noteer de dominantie van de Bitcoin rond de 70 procent, zo blijkt uit data van Coinmarketcap. Deze is flink gestegen sinds begin 2018, toen bedroeg de dominantie van de Bitcoin slechts 30 procent.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties