Verschillende spelers in de crypto-industrie hebben aan CNBC verteld dat duizenden digitale munten waarschijnlijk zullen instorten. Hiernaast zal het aantal bestaande blockchain de komende jaren naar verwachting ook dalen.

Op dit moment zijn er meer dan 19 000 cryptomunten en tientallen blockchainplatforms. Een blockchain, zoals Ethereum, is de onderliggende technologie waar veel van deze verschillende munten op gebouwd zijn.

De recente crash van de algoritmische stablecoin terraUSD en de bijbehorende digitale token luna stuurde schokgolven door de cryptomarkt. Hierdoor werden de schijnwerpers gericht op de duizenden bestaande cryptomunten met de vraag of ze allemaal zullen overleven.

Meeste munten zijn rommel

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, verklaarde dat er in de toekomst waarschijnlijk enkele tientallen cryptomunten zullen overblijven.

Scott Minerd, CIO bij Guggenheim, voegde hier vorige week nog meer pessimisme aan toe. Hij verklaarde dat de meeste cryptomunten rommel zijn, maar dat bitcoin en ethereum wel zouden overleven.

De opmerkingen van de sector komen nu de cryptomarkt zwaar onder druk staat. Bitcoin is met meer dan 50% gedaald ten opzichte van de recordhoogte in november. Ook andere, kleine munten staan onder druk en noteren vaak aan nog een groter verlies dan bitcoin.

Minerd stelt:

Net als in het begin van het internet had je veel dotcom-bedrijven waarvan veel van hen scams waren. Dit werd uiteindelijk opgeruimd waardoor de echt goede bedrijven overbleven.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties