Bitcoin is dicht bij de bodem en wanneer het weer omhoog gaat zullen de afgelopen ontwikkelingen brandstof zijn voor de volgende rally naar boven. Tenminste, volgens Spencer Bogart, eigenaar van Blockchain Capital, die bekend staat als expert op het gebied van cryptovaluta en blockchain technologie.

“We staan bijna 70 procent lager ten opzichte van de piek, daarom denk ik dat de Bitcoin dicht tegen de bodem aan zit en zo ook de rest van de markt.”, zei Bogart afgelopen vrijdag tegen CNBC Fast Money.

Positieve berichten

Cryptovaluta’s hebben een week met positief nieuws achter de rug. Op woensdag kondigde TD Ameritrade aan te investeren in een handelsplatform genaamd ErisX. Deze maakt handel in de Bitcoin en Bitcoin Futures mogelijk.

Op donderdag werd bekend dat miljardair Ric Edelman in het cryptovaluta index fonds Bitwise Asset Management investeert. Edelman was lange tijd financieel adviseur van het fonds en zit nu ook in de raad van bestuur.

En op vrijdag werd bekend dat Yale Universiteit investeert in het crypto fonds Paradigm. Hoeveel Yale investeert was niet bekend.

Alleen wist het positieve nieuws de prijs van een bitcoin niet omhoog te stuwen. De prijs noteert nog altijd rond de 6.500 dollar.

Brandstof voor de volgende stierenmarkt

“Aan het einde van afgelopen jaar, toen we op de top van de stierenmarkt zaten, had slecht nieuws vrijwel geen effect op de markt… Nu zien we de andere kant van de medaille. We hebben een week gehad met TD, Ric Edelman en Yale en het heeft bijna geen effect op de prijzen”, zei Bogart.

Maar Bogart voegt toe dat deze ontwikkelingen de bouwblokken zullen zijn voor verdere toestroom van institutioneel kapitaal in de crypto markten. “Ik denk dat het nog even duurt, maar elk van deze nieuwsberichten is een stukje dat in de toekomst zal bijdragen aan de volgende stierenmarkt van cryptovaluta.”, voegde hij toe.

Bron: CNBC

Foto: iStock