Swipe, een aanbieder van cryptokaarten dat eigendom is van Binance, breidt zijn aanbod uit met een nieuwe crypto-visa-kaart. Deze Visa-kaart stelt gebruikers in staat om geld te lenen met behulp van blockchain-technologie.

Het nieuwe product, dat de LendFi Visa Card wordt genoemd, maakt gebruik van belangrijke decentralized finance protocollen en biedt vrijwel meteen toegang tot kredietsaldi.

De kaart is geïntegreerd met de LendFi-app wat een gedecentraliseerd uitleenplatform is dat via een mobiel apparaat met de lener is verbonden.

Volgens een aankondiging van het bedrijf keurt het nieuwe leenplatform op basis van blockchain, leningen voor gebruikers goed en betaalt deze uit aan rekeningen. De LendFi-app biedt ook een stablecoin aggregator aan zodat gebruikers verschillende stablecoins kunnen storten en uitgeven via hun kaart.

Belangrijke stap

Virtuele LendFi Visa Cards zijn beschikbaar voor kredietnemers in de Verenigde Staten na het downloaden van de LendFi-app. Hierna moeten ze zich aanmelden en de identificatieprocedures succesvol doorlopen.

Na het aanvragen van de virtuele kaart, kan de gebruiker een fysieke kaart bestellen indien hij dit wenst. De kaart biedt ook een cashback van 4% op alle aankopen.

Cryptocurrency lending is één van de belangrijkste use cases voor de DeFi-industrie. Het is dus een zeer belangrijke stap die gezet wordt. In tegenstelling tot de traditionele financiering heeft de DeFi-kredietverlening geen centrale partij of tussenpersoon nodig om leningen goed te keuren en te verdelen.

De DeFi-kredietverlening gebeurt via een gedistribueerd systeem en gedecentraliseerde toepassingen. Toch gaat de gedecentraliseerde uitlening nog steeds gepaard met bepaalde risico’s omdat deze nog niet 100% veilig is. Er wordt echter hard gewerkt om de veiligheid op punt te stellen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties