Crypto in het slop of niet. In Zuid-Korea is het hot. Uit een enquête blijkt dat Koreanen meer in cryptomunten investeren dan ooit. 7,4 procent van de ondervraagden gaf aan in cryptomunten te hebben belegd. En dat met een gemiddeld bedrag van 6.000 dollar.

De enquête waar het over gaat is uitgevoerd door Korea Financial Investors Protection Foundation, een nonprofit organisatie. Arirang, een mediaplatform uit Zuid-Korea, publiceerde de resultaten van de enquête. In december 2018 ondervraagde de nonprofit 2.500 Zuid-Koreanen of ze cryptomunten hebben gekocht.

Het moment van ondervragen was dus in het heetst van de berenmarkt. Toen noteerde de Bitcoin op het laagste niveau sinds tijden.

Gemiddeld 64 procent meer geïnvesteerd

De resultaten van de enquête laten een stijging zien van het aantal mensen die cryptomunten hebben. Namelijk plus 1 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen de Bitcoin op het hoogste niveau ooit noteerde.

Maar niet alleen het aantal mensen die in crypto’s hebben belegd steeg. Het geïnvesteerde bedrag per persoon steeg ook met 64 procent ten opzichte van 2017. Nu is dat gemiddeld zo’n 6.000 dollar.

Mensen die al cryptomunten hadden zaten dus niet stil. Ze kochten juist meer bij.

Ouderen zijn de grote drijfveer

De grote drijfveer achter de crypto-populariteit in Zuid-Korea komt misschien uit onverwachte hoek. Niet de jongeren, maar juist ouderen kochten massaal meer cryptomunten. Degenen in de 50 kochten het meeste cryptomunten, gevolgd door de 30 en 40’ers.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock