Cryptomunten vormen een probleem voor autoriteiten. En met de huidige ontwikkelingen zal het probleem alleen maar groter worden. Althans volgens Christopher Wray, directeur van de Federal Bureau of Investigation (FBI).

Wray getuigde deze week voor de Senate Homeland Security Committee. Hier werd de directeur van de Amerikaanse federale politie gevraagd naar verschillende zaken, zoals terrorisme en cybersecurity. Maar ook naar cryptomunten. De politiebaas zei:

Voor ons zijn cryptomunten al een significant probleem en we kunnen gemakkelijk stellen dat het groter en groter zal worden in de toekomst. Of het daarom onderworpen zal moeten worden aan regulatie, dat vind ik lastig om te zeggen.

‘We zullen worden afgesneden’

De moeilijke situatie voor de FBI deed leden van het committee nadenken of cryptomunten toch wel sterker gereguleerd zouden moeten worden. Bijvoorbeeld Mitt Romney, Republikeinse Senator van Utah. Hij zei:

Ik ben niet van het Banking Committee. Ik snap niet hoe cryptomunten werken en ik zou denken dat het moeilijker wordt voor onze autoriteiten als ze het geld niet meer kunnen volgen, omdat het geld verborgen is. Daarom vraag ik me af of er niet een initiatief moet worden opgezet waardoor we beter met crypto kunnen dealen.

Volgens Wray maakt de FBI nu wel gebruik van enkele tools die het mogelijk maken om geldstromen in crypto te volgen. Maar dat wil niet zeggen dat alles goed gaat. Want Wray ziet de toekomst sober in, als de Verenigde Staten niet bij blijft met de technologische ontwikkeling. De directeur zei:

We zullen snel worden afgesneden.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties