Twee van de grootste bedrijven binnen de cryptoindustrie bundelen hun krachten in een joint-venture, genaamd “CENTRE Consortium”. De reden van de joint-venture is om de adoptie van stablecoins – cryptomunten die dollars als achterliggende waarde hebben – te bevorderen.

De bedrijven waar het om gaat zijn Coinbase en Circle. Coinbase is een van de grootste cryptohandelsplatformen en werd recentelijk gewaardeerd op zo’n 8 miljard dollar. Circle is een fintechbedrijf die in mei dit jaar een eigen stablecoin introduceerde, genaamd USD Coin (USDC). Circle wordt gewaardeerd op zo’n 3 miljard dollar.

De joint-venture werd 23 oktober aangekondigd door de twee bedrijven.

De reden van de samenwerking

De reden van de de joint-venture is waarschijnlijk de gedeelde visie van de twee start-ups. Medeoprichters van Circle, Jeremy Allaire en Sean Neville zeiden:

“Coinbase en Circle delen een visie van een globaal en open financieelsysteem dat gebaseerd is op crypto- en blockchaininfrastructuur, om deze visie te realiseren is het nodig dat leiders in de industrie samenwerken om protocollen en standaarden binnen de industrie te ontwikkelen.”

Circle heeft dus al een stablecoin, USDC, ontwikkelt en door de samenwerking van Coinbase en Circle is deze stablecoin nu te verhandelen op het handelsplatform van Coinbase.

Coinbase voegde toe: “Wij zien USDC als een grote stap naar een meer open financieelsysteem. Het voordeel van een blockchain-gebaseerde digitale dollar – zoals USDC – is dat het makkelijker is in vergelijking met normale dollars om te programmeren, te verzenden, te gebruiken in apps en om op te slaan.”

Belangrijke 1:1 dollar relatie

De USDC draait op de blockchain van Ethereum en Circle zegt dat voor elke USDC er een dollar is.

Onlangs waren er problemen rond de meest dominante stablecoin Tether (USDT). De markt was er niet van overtuigt dat USDT genoeg dollars achter de hand had voor elke USDT.

Bron: CNBC

Foto: iStock