De stabiele cryptomunt Tether (USDT) kent zware weken. De stablecoin handelt namelijk al weken onder de prijs waartegen het verhandelt moet worden volgens data van Coinmarketcap. Wellicht is dit een teken dat op dit moment de markt de munt niet helemaal meer vertrouwt.

Tether is in principe 1:1 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, alleen nu noteert de cryptomunt lager dan 1 dollar. Sinds 11 oktober handelt de munt onder de 1 dollar grens.

FUD van de concurrenten

Waar de markt Tether blijkbaar niet vertrouwt, stellen voorstanders van de stablecoin dat de prijsdaling te danken is aan FUD – Fear, Uncertainty, and Doubt.

De FUD zou gecreëerd zijn door concurrenten van andere stablecoins. De concurrentie zou samen een gecoördineerde aanval op Tether hebben gepleegd om zo onrust te zaaien rond te geloofwaardigheid van de munt.

Tether is nog altijd de grootste stablecoin, alleen heeft de munt er de laatste tijd veel concurrentie bij gekregen. Bijvoorbeeld door Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD) en USD Coin (USDC). Daarnaast heeft Tether al langer concurrentie van Gemini Dollar (GUSD). De stablecoin van de Winklevoss tweeling – twee broers die investeren in cryptovaluta vanaf het vroege begin.

Eigen schuld

Andere geluiden stellen dat Tether de structurele koers daling te danken heeft aan het eigen beleid en een gebrek aan transparantie. Zo stelde Mike Novogratz onlangs in een conferentie in Frankfurt volgens Bloomberg.

Het is namelijk niet de eerste keer dat er vraagtekens worden gesteld bij Tether. Zo waren er eind vorig jaar rumoeren dat Tether niet genoeg dollars achter de hand zou hebben om de huidige USDT te rechtvaardigen.

Bron: CCN

Foto: iStock, Coinmarketcap