Cryptomunten kunnen de grootste problemen van het internet oplossen. Alleen dan moeten overheden crypto’s wel toelaten en regelgeving vriendelijker maken. Dat zei Marc Andreessen, mede-oprichter van Andreessen Horowitz, een durfkapitaalfirma.

Een van die problemen is volgens Andreessen het gebrek aan privacy op het internet. Hoe cryptomunten dit probleem kunnen oplossen vertelde Andreessen niet. Wel is een minder strenge vorm van regulering genoodzaakt om het op te lossen.

Crypto is zoals het internet

Ook vergeleek Andreessen cryptomunten met het internet. Een vergelijking die overigens vaker wordt gemaakt. De durfkapitalist zei dat het internet ook klein begon en vervolgens een van de belangrijkste technologie├źn ter wereld werd. Zo begon het als een netwerk voor wetenschappers om informatie te delen en enkele decennia later is het het de informatie- en handelshub van de wereld.

Cryptomunten zijn nu ook klein, maar zouden ook tot iets uit kunnen groeien van onschatbare waarde, volgens Andreessen. Daarom riep Andreessen regelgevers op om minder streng te zijn tegenover cryptomunten.

Persoonlijk belang

Wel heeft Andreessen zelf een groot belang bij soepelere regelgeving voor cryptomunten. De durfkapitalist zit namelijk in een aantal bedrijven die flink kunnen groeien als de regelgeving tot crypto’s minder wordt.

Andreessen kreeg daarom ook reactie op zijn uitspraak. Bijvoorbeeld van Kevin Werback, een technologiewetenschapper aan de Universiteit van Pennsylvania. Hij zei:

Het was niet iets dat ze puur uit goedheid zeiden. Iedereen begrijpt dat ze investeerders in deze markt zijn en meningen hebben over hoe regelgeving eruit zou moeten zien.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties