De vermogensbeheerders VanEck en SolidX zullen een nieuwe Bitcoin-ETF aanbieden, buiten de regels van de Securities and Exchange Commission (SEC) om. Wel zal de ETF hierdoor alleen beschikbaar zijn voor erkende professionele beleggers.

VanEck en SolidX zijn al langer bezig met het van de grond krijgen van een Bitcoin-ETF voor het grote publiek. Tot op de dag van vandaag hebben de vermogensbeheerders hier nog geen succes mee gehad, omdat de Amerikaanse beurswaakhond deze maar niet goedkeurt.

Onlangs stelde de SEC een beslissing over een nieuwe ETF van VanEck en SolidX nog uit. Op 18 oktober van dit jaar zal de SEC een definitieve beslissing rond de Bitcoin-ETF-aanvraag moeten nemen. Op 29 september en 13 oktober zal de SEC ook definitief moeten beslissen over twee andere ETF-aanvragen.

De regels omzeilen

Nu zullen de vermogensbeheerders wel een Bitoin-ETF uitgeven onder de wet 144A van de SEC. Dit betekent dat de nieuwe Bitcoin-ETF van VanEck en Solid niet hoeft te voldoen aan de officiƫle regels voor effecten.

Wel zal een effect, zoals een ETF, onder de wet 144A alleen verkocht kunnen worden aan erkende professionele investeerders, zoals banken en hedgefondsen. Particuliere beleggers zullen niet in aanmerking komen voor de ETF.

Verkoop vanaf 5 september

Doordat de SEC niet hoeft te beslissen over de ‘professionele beleggers Bitcoin-ETF’ zullen VanEck en Solid al snel over kunnen gaan met de verkoop van het product. Volgens de Wall Street Journal zullen de vermogensbeheerders de Bitcoin-ETF al vanaf 5 september aanbieden.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties