Het is een absoluut rampzalig jaar geweest voor beleggers in cryptocurrencies. Bitcoin en ether hebben beide meer dan de helft van hun waarde verloren in 2022. Andere kleinere munten lieten nog grotere verliezen optekenen. Er is echter opnieuw hoop dat het ergste achter de rug is.

Bitcoin is de afgelopen week meer dan 15% gestegen. Solana en ether boekten een nog grotere winst. De munten stegen respectievelijk met 35% en 45%. Coinbase steeg de afgelopen dagen ook fors. Softwarebedrijf MicroStrategy, dat 130 000 bitcoins op de balans heeft staan, is in de afgelopen 5 dagen meer dan 35% gestegen.

De comeback van crypto zou een bevestiging kunnen zijn dat de cryptomarkt, ondanks zijn forse dalingen, niet meer weg te denken is.

Verwacht meer volatiliteit

Volgens Joel Kruger, strateeg bij LMAX Group, is de stijging van cryptomunten zeker een goed teken. Hij waarschuwt echter om niet te opgewonden te geraken. Kruger verklaart dat de rally van bitcoin is achtergebleven bij de scherpere opwaartse bewegingen van ether en andere munten. Dit blijft een zorg op korte termijn. Kruger stelt dat de bredere cryptomarkt mogelijk pas duurzaam zal stijgen wanneer bitcoin een stevig herstel laat zien.

Beleggers moeten er ook rekening mee houden dat er misschien niet genoeg interesse is in crypto om de duizenden munten, tokens en exchanges die er zijn te rechtvaardigen. Als dit het geval is, zullen alleen de sterkste crypto’s overleven.

Volgens Adam Grealish, hoofd vermogensbeheer bij Altruist, heeft crypto een dotcom-achtige rally en crash gezien. Er waren enorm veel munten die allemaal een groot potentieel beloofden maar dit niet allemaal konden waarmaken. Tijdens de techzeepbel schoten technologiebedrijven ook als paddenstoelen uit de grond. De beste bedrijven blijven wel bestaan en werden uiteindelijk zeer succesvol.

Bron: CNN
Foto: iStock