Ether steeg op donderdag naar haar hoogste punt in 2 maanden. De rally werd aangevoerd door het feit dat ontwikkelaars met succes een laatste generale repetitie hadden afgrond voor de cruciale upgrade die naar verwachting volgende maand zal plaatsvinden.

Ethereum voerde zijn laatste testrun voor The Merge uit. Dit is een zeer belangrijke gebeurtenis waarvan wordt verwacht dat dit het systeem veel sneller en energie-efficiënter zal maken.

Een van Ethereum’s testnetwerken, Goerli genaamd, simuleerde een proces dat identiek is aan wat het hoofdnetwerk in september zal uitvoeren. Testnets stellen ontwikkelaars in staat om te experimenteren en noodzakelijke aanpassingen te maken voordat updates worden gelanceerd op de hoofd blockchain.

Van PoW naar PoS

The Merge zal de onderliggende blockchain van ether zien overgaan van een proof-of-work systeem naar een efficiënter model genaamd proof-of-stake. Proof-of-work mechanismen zijn afhankelijk van crypto miners om transacties te verifiëren. Proof-of-stake netwerken daarentegen vereisen dat validators een bepaalde hoeveelheid tokens bezitten om deel te nemen, waardoor ze veel minder energie-intensief zijn.

Verwacht wordt dat de upgrade transacties op het Ethereum-netwerk zal versnellen en het netwerk energie-efficiënter zal maken. Voorstanders hopen zo dat de kritiek op de milieu-impact van cryptocurrencies zal worden weggenomen. Dat heeft sommige investeerders ertoe gebracht te wedden dat ether uiteindelijk groter zal worden dan bitcoin.

Het evenement, dat al meerdere keren is uitgesteld, zal nu naar verwachting plaatsvinden op 19 september.

Bron: CNBC
Foto: iStock