Alex Masmej, een crypto-ondernemer, heeft onlangs tokens van zichzelf verkocht ter waarde van 20.000 dollar, via de blockchain. De tokens geven kopers het recht op een deel van Alex zijn inkomen en hebben volgens de ondernemer stemrecht in zijn toekomstige keuzes.

Het is niet de eerste keer dat iemand tokens of aandelen van zichzelf verkoopt. Al eerder verkochten verschillende ondernemers bezit van zichzelf via aandelen. Via de blockchain kan dit alleen nog makkelijker. Masmej kondigde de tokensale aan in een artikel, genaamd ‘Initial $ALEX Offering‘.

Een goede investering?

Volgens Masmej geven de tokens houders het recht op een deel van zijn inkomen. De tokens, nu verdeeld over 29 personen, geven recht op 15 procent van Masmej zijn inkomen in de komende drie jaar, met een plafond bij 100.000 dollar. Daarmee kunnen de tokens dus maximaal 45.000 dollar opbrengen aan inkomsten, voor een aankoopprijs van 20.000 dollar.

Daarnaast benadrukt Masmej dat investeerders ook kunnen profiteren van een prijsstijging van de token en mee kunnen beslissing in toekomstige keuzes van de ondernemer.

Met de 20.000 dollar zal Masmej naar San Francisco verhuizen en daar partners zoeken voor een nieuwe startup in crypto. Zo zei de ondernemer:

Met de 20.000 dollar die ik ophaal, kan ik terug verhuizen naar San Francisco met een klein veiligheidsnet om mijn potentieel te optimaliseren. Daarnaast maakt de huidige crisis mijn levenskosten goedkoper.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties