Volgens Barty Brent, een podcast host en miner, is er een aanzienlijke kans dat de miningindustrie van bitcoins binnenkort aanzienlijk verandert. Hij ziet namelijk olie- en gasproducenten de industrie betreden.

Brent is sinds een jaar zelf begonnen met het delven van bitcoins. Dat doet hij alleen op een andere manier dan de meeste miners. Hij maakt gebruikt van de Great American Mining (GAM) company. Deze gebruikt de bijproducten van olieproducenten als brandstof voor mininghardware.

Brent zegt het als volgt in zijn podcast:

Wat wij proberen te bereiken bij Great American Mining is olie- en gastproducenten laten realiseren dat ze geld kunnen verdienen met het delven van bitcoins. Wanneer ze mininghardware bij hun velden plaatsen, hebben ze een efficiënte oplossing voor hun bijproduct.

Positief voor Bitcoin

Naast een winst voor de olieproducenten is het volgens Brent ook goed voor de Bitcoin. Wanneer olieproducenten de methode van GAM toepassen, zal de hashrate van de Bitcoin flink stijgen. De hashrate meet de veiligheid achter het betalingsnetwerk. Brent verwoordt het als volgt:

Over de lange termijn, helpt het Bitcoin, helpt het de Bitcoin beschermen en decentraliseert de Bitcoin meer vanuit mining perspectief.

Momenteel is deze decentraliteit van alle bitcoinminers vrij beperkt. Volgens een onderzoek (uit 2019) komt namelijk 65 procent van de hashrate uit China. De reden hiervoor is de meeste computerhardware uit China komt en dat de energieprijs er één van de laagste ter wereld is.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties