De cryptomarkt vervolgt de weg naar boven, nadat de Amerikaanse centrale bank maandag aankondigde zonder limiet geld bij te drukken. Een bitcoin noteert bijvoorbeeld 15 procent hoger over een periode van 24 uur en een ether bijna 14 procent.

Digitale munten wisten snel te herstellen van de crash eerder deze maand. De Bitcoin steeg in een kleine week met 80 procent, waarna het iets terugzakte. Nu stijgt de markt weer en houdt daarmee de stijgende trend intact, zoals te zien is op de grafiek van TradingView.

Geldaanbod en bitcoins

Niet alleen de cryptomarkt vindt zijn weg omhoog na een flinke crash. Ook goud stijgt nadat de Fed aankondigde ongelimiteerd geld te hebben. Verschillende experts gaven onlangs al aan dat QE van centrale banken, en in het bijzonder de Fed, een positief effect op alternatieve munten kan hebben.

QE is de uitbreiding van het geldaanbod, waardoor geld in waarde vermindert. Alternatieve valuta, zoals goud, maar ook bitcoins kunnen hiervan profiteren. Zo zei Peter Simons, analist bij eToro, onlangs.

De Fed zei maandag alles te willen doen om de rust in het systeem weder te laten keren. Hiervoor zal de centrale bank het geldaanbod zo veel als nodig uitbreiden. Neel Kashkari, president van de Federal Reserve bank of Minneapolis, zei:

De Fed heeft een ongelimiteerd geldaanbod. We doen alles wat nodig is om het systeem van genoeg cash te voorzien.

‘Zimbabwe modus’

De anonieme cryptoanalist PlanB beschreef de acties van de Fed als “volledige Zimbabwe” modus. De analist is bekend van zijn stock-to-flow model dat het koersverloop van de Bitcoin verklaart.

Met volledige Zimbabwe modus refereert hij naar de hyperinflatie in het land. Door hyperinflatie verliest een nationale munt in een zeer korte tijd al zijn waarde.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties