De afgelopen weken zaten crypto, goud en aandelen alle in een vrije val. Momenteel heeft deze val een pauze ingelast. Volgens cryptoanalist Willy Woo kan dit wel eens een kantelpunt betekenen, in de zin dat goud en crypto zich loskoppelen van aandelen.

Willy Woo stuurde een reeks tweets de wereld in, waar hij het mogelijke kantelpunt bespreekt. Hij vergelijkt de huidige situatie met de crisis in 2008. Toen verloor goud ongeveer 30 procent van zijn waarde en daalde samen met aandelen. Tot het moment dat de Fed QE 1 aankondigde. In het vervolg steeg goud, maar aandelen daalden nog even verder.

De analist zei:

Er zijn hints dat de loskoppeling van veilige havens van aandelen is begonnen. Bitcoin en goud zijn de afgelopen dagen bullish. Over een week hebben we meer bevestiging.

Bij de tekst deelde Woo de volgende afbeelding.

Laatste data spreekt in het voordeel van ‘decoupling’

De laatste koersdata van bitcoin, goud en de S&P 500 spreekt in het voordeel van de loskoppeling. Zo geeft Woo zelf ook aan in een latere tweet.

Ook het fundamentele plaatje lijkt de loskoppeling te onderbouwen, want maandag gaf de Fed aan zo veel als nodig geld in de markten te pompen. Sinds de aankondiging staan bitcoins en goud flink hoger. Aandelen staan ook hoger, alleen niet zoveel als de twee veilige havens, zoals Woo ze noemt.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties