De uitslagen van de Midterm-verkiezingen in de Verenigde Staten zijn bijna bekend. In de Senaat hebben de Republiekeinen zoals verwacht gewonnen. En in het Huis de Democraten. Maar er is nog een winnaar, namelijk crypto.

Zo zijn er nu in totaal vijf staten met een leider die positief staan tegenover crypto en de blockchaintechnologie. Er zijn drie nieuwe gouverneurs bijgekomen die erg vriendelijk zijn tegenover crypto. Twee andere gouverneurs die positief staan tegenover crypto hebben hun plek kunnen behouden.

Of een gouverneur positief of negatief staat tegenover crypto weten we volgens data van Digital Asset Trade Association (DATA). Doordat DATA elke leidsman of vrouw een enquête in heeft laten vullen. DATA is een belangenbehartigingsgroep voor de blockchaintechnologie.

De vijf crypto-gouverneurs

De drie nieuwe gouverneurs zijn Jarid Polis (Colorado), Gavin Newsom (Californië) en Mark Gordon (Wyoming). De twee gouverneurs die hun plaats hebben behouden zijn Gina Raimondo (Rhode Island) en Greg Abbott (Texas).

De benoeming van Newsom springt er het meest tussenuit. Ten eerste omdat hij de grootste staat van Amerika leidt, qua inwoners en economie. Ten tweede stelde hij dat hij al vanaf 2014 ‘gefascineerd’ is door de technologie.

Volgens DATA is Newsom voorstander van crypto-vriendelijk beleid. Zo wil hij met nieuwe wetten blockchainontwikkelaars naar Californië lokken. Ook  wil hij een blockchain werkgroep oprichten in zijn staat.

Blockchain-ideeën van Polis

Naast Newsom springt de benoeming van Polis er ook uit. Zo pleitte Polis eerder in het Huis van Afgevaardigden dat de VS een leidende rol moet nemen in het integreren en reguleren van blockchaintechnologie.

Polis heeft ook enkele initiatieven genomen voor het integreren van de technologie. Bijvoorbeeld het verbeteren van de veiligheid voor het digitaal stemmen. En het gebruik van blockchain om overheidsdocumenten te digitaliseren en zo transparanter te maken.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties