Ripple en FTX, twee topbedrijven in crypto, vertelden aan CNBC dat ze op zoek zijn naar overnamekandidaten. Dit is een teken dat sommige cryptobedrijven vinden dat ze groot genoeg en goed gekapitaliseerd zijn om het geld te spenderen aan overnames.

Brett Harrison, voorzitter van crypto-exchange FTC, zei vorige week in een interview dat het bedrijf zich op een zeer goede plek bevindt in termen van kapitaal en cash. Hierdoor zal het gaan rondkijken op de markt naar mogelijke fusie- en overnamekandidaten.

Ondertussen verklaarde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, dat het bedrijf een zeer sterke balans heeft. Hij voorspelt een toename van fusies en overnames in de crypto-sector.

Garlinghouse stelt:

Wij zijn nu in een groeifase gekomen waarin we eerder de koper dan de verkoper zullen zijn.

Aantrekkelijke waardering

De activiteit in fusies en overnames in de cryptosector nam in 2021 een zeer hoge vlucht. De totale transactiewaarde bedroeg meer dan $55 miljard, tegenover $1,1 miljard in 2020. Deze hoge cijfers vielen samen met een hausse in de cryptoprijzen die bitcoin in november naar een recordkoers stuwde.

Sindsdien zijn de prijzen echter fors gedaald. Bitcoin is meer dan gehalveerd en noteert nu 55% onder zijn recordhoogte.

Dat de activiteit in fusies en overnames in de sector mogelijk gaat toenemen is geen toeval. Een daling van de cryptoprijzen, en mogelijke waarderingen van de bedrijven in de sector, zou bepaalde overnames aantrekkelijk kunnen maken voor grotere spelers.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Reacties