Bitcoin en ether begonnen de week wederom op een depressieve toon. Beleggers zetten zich schrap voor een golf van renteverhogingen van centrale banken wereldwijd.

Op maandag slaagde bitcoin er niet in om de belangrijke psychologische steun van $20 000 terug te winnen. Bitcoin daalde met 6,5% tot $18 250. Ether daalde dan weer met 4,% tot zo’n $1 280.

Hun sombere prestaties maakten deel uit van een bredere daling die midden augustus begon. Tijdens deze periode verloren bitcoin en ether in totaal respectievelijk 28% en 37% van hun marktwaardering.

Renteverhogingen zetten druk

Deze week zullen de Federal Reserve en een aantal van haar wereldwijde collega’s de stijgende inflatie mogelijk aanvallen door de rente te verder te verhogen. De risicovollere activa in de markt hebben negatief gereageerd op deze komende beleidsvergaderingen.

Vorige week daalde de wereldwijde aandelenindex van MSCI, die aandelen uit ontwikkelde en opkomende markten combineert, met 4,25% tot bijna $84. Op zijn hoogtepunt handelde de index in november 2021 voor $ 107,39. Interessant is dat bitcoin en ether in dezelfde maand piekten op respectievelijk $69 000 en $4 950.

Daarom zou deze groeiende correlatie met het vooruitzicht op wereldwijde renteverhogingen bitcoin en ether lager kunnen blijven drukken. Dit ondanks het feit dat cryptocurrencies hun verhalen op groei richten.

Bron: Cointelegraph
Foto; iStock