De cryptomarkt kende, net als de traditionele markten, een van de grootste daling ooit in de geschiedenis. De gehele markt verloor in 24 uur 50 procent van zijn waarde! Op het dieptepunt noteerde de markt op 110 miljard dollar, maar herstelde snel daarna tot 145 miljard dollar.

Het bloedbad op de traditionele markten was historisch net als in de cryptomarkt. De Bitcoin zakte tot 3.700 dollar. Het laagste niveau in bijna een jaar. Wel herstelde de grootste cryptomunt na een aantal minuten tot boven de 5.000 dollar. Op het moment van schrijven geeft de markt 5.600 dollar per bitcoin.

Naast de Bitcoin kleurde de gehele cryptomarkt donkerrood. Ethereum daalde bijvoorbeeld tot een low van 90 dollar per munt. Op een grafiek van TradingView is de daling van de gehele markt in kaart gebracht.

Enorme crash biedt kansen

Ook cryptomunten hebben dus last van het coronavirus en alle paniek die het met zich mee brengt in de financiƫle markten. Beleggers verkiezen momenteel cash boven vrijwel alle andere activa. Daarnaast is het zo dat grote beleggers door de enorme volatiliteit risico moeten afbouwen in hun portefeuilles, waardoor er enorme verkoopdruk ontstaat die ook cryptomunten niet bespaart.

Toch zullen de lage prijzen volgens verschillende marktkenners van korte duur zijn. Cryptomunten hebben immers geen of een matige relatie tot het coronavirus. Oliver von Landsber-Sadie, CEO van BCB Group, zei bijvoorbeeld:

Net voor de halving zien we een halvering van de prijs en dit zal niet voor lang zo zijn.

Daaraan voegde Asim Ahmad, CIO van Eterna Capital, toe:

Voor de lange termijn zien we dit als een kans voor veel beleggers om blootstelling te krijgen aan de activaklasse aan een aantrekkelijke prijs.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties