Het bloedbad in de cryptomarkt is nog niet voorbij. Over een periode van 24 uur staat de totale markt ruim 11 procent lager en verliest daarmee nog eens 17 miljard dollar. De reden voor de huidige daling lijkt een reactie op de traditionele markten die wederom diep in het rood noteren.

De laatste week leveren alleen cash en staatsobligaties beleggers iets op. Op deze na verliezen vrijwel alle andere activa waarde. Zelfs goud, een traditionele veilige haven, staat lager. Filbfilb, analist bij Cointelegraph, zei het volgende over de recente daling in crypto:

Bitcoin en andere cyrpto’s gedragen zich momenteel precies hetzelfde als andere activaklasse; liquidaties om posities te dekken en een vlucht naar de dollar, waarvan de laatste een steeds twijfelachtigere veiligheidsroute wordt.

Bitcoin juist nu relevant

Filbfilb voegde daaraan toe dat het huidige bloedbad zeker niet het einde van crypto betekent. De digitale munten dalen volgens hem als gevolg van posities die gedwongen worden geliquideerd door grote beleggers. Toch is de reden dat de Bitcoin bestaat nu relevanter dan ooit, volgens de analist. Hij zei:

Dit betekent niet het einde van de Bitcoin, het is letterlijk ontworpen als verzekering tegen inflatie en momenteel zijn we op weg naar enorme inflatie. De geschiedenis leert ons dat de huidige veilige haven eerst moet worden losgelaten, voordat het andere kan schitteren.

Gister kondigde de Amerikaanse centrale bank aan dat het een enorme monetaire interventie zal doen. Er zal voor 700 miljard dollar aan activa worden opgekocht. 500 miljard dollar aan staatsobligaties en 200 miljard dollar aan hypotheken.

Daarnaast verlaagde de Fed de rente naar nul. Ook kondigde de centrale bank vorige week aan om het financiƫle systeem te voorzien van 1.500 miljard dollar aan leningen voor de korte termijn.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties