De cryptomarkt is hard gedaald de afgelopen weken. Toch veren de digitale munten op verschillende momenten ook weer hard omhoog. De reden hiervoor zijn particuliere beleggers die bitcoins opkopen, terwijl grote professionele beleggers deze verkopen, als gevolg van de coronacrisis. Althans dat zeggen verschillende marktkenners.

Professionele beleggers zetten de laatste weken alles in de uitverkoop en vluchten naar cash en veilig staatspapier. Daarnaast worden ook verschillende activa van de hand gedaan om hefboomposities te dekken.

Volgens Alex Leishman, CEO van River Financial, zijn er alleen genoeg particulieren die de digitale activa maar al te graag kopen. Hij zei:

We hebben in maart nu al meer volume gedraaid dan al het voorgaande [River Financial bestaat drie maanden]. Ongeveer 20 procent van onze klanten heeft zich deze maand aangemeld… We zien recordinteresse van nieuwe kopers van bitcoins.

Recordvolumes

River Financial is nog maar een kleine cryptobroker met nu ongeveer 10.000 accounts. Maar grotere brokers zien ook veel meer interesse van particulieren. Bijvoorbeeld Gemini, opgericht door de gebroeders Winklevoss. Carolyn Vadino, directeur communicatie bij Gemini, zei:

Tijdens deze onzekerheid in de markt verwachten we hogere volumes dan normaal te blijven zien.

Met name handelsplatformen BitMex en OKEx zagen hoge volumes. Of betere gezegd extreme, zo bleek uit een analyse van Skew. Volgens de analyticus werd er op de derivatenplatformen voor bijna 10 miljard dollar bitcoin futures verhandeld op 12 maart. Op deze dag daalde de cryptomarkt met 50 procent.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties