Crypto heeft nog een lange weg te gaan, wil het cash overtreffen. Dat is de boodschap van een nieuw rapport van ING, genaamd ‘From Cash to crypto: the money revolution’. Niet moet alleen de technologie van crypto nog verbeteren, maar ook de kennis van het volk over cryptomunten.

Voor het rapport ondervroeg ING een groep van 15.000 Europeanen in 15 verschillende landen. Hoe men tegen cryptomunten aankijkt, is zeer verdeeld volgens ING. Zo is ongeveer een derde positief gesteld, een derde neutraal en een derde negatief over de digitale munten.

Hoe crypto’s worden bestuurd blijft onduidelijk

Uit de enquĂȘte onder de Europeanen bleek dat een groot deel van de mensen niet goed weet wat cryptomunten zijn. Terwijl ze dat wel pretenderen te weten. Zo zei 74 procent dat het weet dat crypto’s een vorm van digitaal geld zijn. 73 procent van de ondervraagden stelde tegelijkertijd dat worden bestuurd door een centraal orgaan.

Hoewel daar bij enkele cryptomunten een kern van waarheid in zit, is dit centrale orgaan juist hetgeen wat de Bitcoin en nog andere crypto’s verwijderen. Het rapport zei hierover:

De meeste mensen begrijpen dat cryptomunten een vorm van digitaal geld zij. Maar bijna hetzelfde percentage gelooft, onjuist, dat cryptomunten worden bestuurd door een centraal orgaan of zeggen niet te weten hoe het wordt bestuurd.

Turkije vriendelijkst tegenover cryptomunten

Van alle landen in Europa kwam Turkije als het meets crypto-vriendelijke land naar voren. Zo zei 62 procent van de Turken positief te staan tegenover cryptomunten. Bijna het dubbele van het gemiddelde in Europa.

Daar zit overigens een logische verklaring achter. Want Turkije heeft niet de euro, maar de lira. De Turkse munt heeft in de afgelopen jaren enorm veel in waarde ingeleverd. De auteur van het rapport, Glen Goodman, zei hierover:

Omdat Turken zich serieuze zorgen maken over hun eigen munt.

Bron: The Block

Foto: iStock

Reacties