Een van de eerste bedrijven achter de cryptomunt EOS, EOS Tribe, zal de blockchain van de munt verlaten. De reden hiervoor is een hoge mate van corruptie bij EOS, zo stelde Eugene Luzgin.

Luzgin is een van de leiders van EOS Tribe en kondigde het nieuws onlangs aan in een Seemit post. Het bedrijf zal zijn rol als Block Producer (de miners op de EOS-chain) neerleggen. Omdat het besturingsmechanisme van de cryptomunt te corrupt is geworden.

Volgens Luzgin zijn het vandaag de dag vooral grote whales (vooral uit China) die de dienst uitmaken bij EOS. Deze zijn slechts uit op winst op de korte termijn. In plaats van de originele partijen, zoals EOS Tribe, die met ziel voor EOS werkten en gingen voor groei op de lange termijn. Bijvoorbeeld door fondsen uit de winst vrije te maken voor de ontwikkeling van applicaties op de blockchain.

We hebben met het beleid van EOS dezelfde corruptie gecreëerd dat we vandaag de dag bij de meeste staten zien… Winsten op de korte termijn overschaduwen de verliezen op de lange termijn.

Hoe werkt het beleid van EOS?

EOS is een blockchain die werkt met een versie van het Proof-of-Stake protocol. Dit wil zeggen dat miners in plaats van computerkracht hun crypto’s inzetten om nieuwe cryptomunten op de blockchain te creëren.

EOS werkt met een systeem wat Delegated-Proof-of-Stake heet. In dit geval kunnen er maximaal 21 partijen zijn, die de rol van miner op zich nemen. Bij EOS worden deze de Block Producers (BP) genoemd.

Iedereen die EOS heeft kan stemmen op partijen die de rol van BP op zich nemen. Welke 21 partijen de meeste stemmen hebben, hebben het privilege om BP te zijn. Hierdoor verdienen ze aan nieuwe EOS en transacties in het EOS-systeem.

Degenen met een hart voor EOS verlaten het project

Volgens Luzgin is de macht in het systeem van EOS te veel gecentraliseerd bij whales (mensen met enorm veel crypto’s) uit China. Deze hebben dus enorm veel stemrecht in het EOS-systeem, waardoor deze kleine groep zelf kan bepalen wie BP wordt.

Luzgin stelt dat de verkozen BP’s door Chinese whales slechts hun winst maken uit de blockchain. En zich niet inzetten voor ontwikkeling op de lange termijn. Dit heeft er volgens Luzgin toe geleid dat een groot deel van de partijen met ziel voor EOS de blockchain hebben verlaten.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties