De cryptowinter duurt nu bijna anderhalf jaar. Maar het is voorbij, zo gelooft Barry Silbert. Hij is de CEO van Digital Currency Group, een Amerikaans durfkapitaalbedrijf. Volgens de CEO zal de huidige stijging in de cryptomarkt doorzetten.

De reden voor de verdere stijging is volgens Silbert de cyclische natuur van de Bitcoin, want deze kent pieken en dalen. Het dal hebben we nu gehad, dus mogen we ons opmaken voor een volgende piek.

De prijs van een bitcoin is al meerdere keren hard gedaald. In de nog prille geschiedenis is een bitcoin vier keer met ruim 80 procent gedaald. Dat is ook gebeurt in 2018. Maar deze daling, gecombineerd met de huidige prijs appreciatie betekent volgens Silberts dat de cryptowinter voorbij is. Hij zei:

Het lijkt er wellicht op dat we uit de cryptowinter komen en we ons op mogen maken voor de cryptolente.

Meer professionals in de industrie

Een belangrijk verschil met nu en de laatste stierenmarkt in 2017 is, volgens Silbert, dat er nu veel meer processionals zich met crypto bezig houden. De CEO zegt daarover:

Het is een verschil van dag en nacht.

Toen een bitcoin in 2017 bijna de 20.000 dollar aantikte, deed dat bij veel professionele beleggers bellen rinkelen. Dat heeft er volgens Silbert uiteindelijk toegeleid dat een bedrijf zoals Fidelity de cryptoindustrie heeft betreden.

ICO’s hebben geen nut

Silbert is alleen niet zo optimistisch gesteld over Initial Coin Offerings (ICO’s). Tenminste over de meeste ICO’s. Zo stelde hij eerder dit jaar dat ICO’s hun waarde zullen verliezen, want ze hebben geen use case of onderliggende waarde. Silbert zei:

Het zijn slechts pogingen om geld op te halen, maar er was geen use case voor de onderliggende tokens.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties